Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Door een scheiding (niet gehuwd, wel samenlevingscontract, 2 minderjarige kinderen) op initiatief van ex moeten(?) wij ons woonhuis 'verdelen'. De relatie is op zijn zachts gezegd niet erg respectvol geeindigd.
De woning is in ca. 4 jaar geleden aangekocht. Vervolgens is de garage omgebouwd tot zelfstandige bedrijfsruimte t.b.v. werkzaamheden ex. Woning is volledig prive.
Ikzelf kan de woning niet alleen betalen, mijn ex heeft met hulp van derden en meer eigen vermogen die mogelijkheid wel nu de woningwaarde en kosten behoorlijk lager uit pakken.
De woning is door een taxateur (ingeschakeld door ex) getaxateerd. In mijn ogen relatief hard gezakt, maar heb nog geen 2e taxatie uit laten voeren.
Door de scheiding ben ik minder uren gaan werken voor opvang van kinderen. Bovendien word ik nu gedwongen een aanzienlijk verlies te nemen terwijl ex dat feitelijk niet hoeft. Ex blijft immers in de woning. Zijn er mogelijkheden om het verlies op een rechtvaardigere manier te verdelen of te zelfs te voorkomen dat het verlies genomen móet worden?
Ikzelf heb het gevoel dat ik behoorlijk word benadeeld op veel gebieden (financieel, gebonden aan woonplaats ivm kinderen, inkomen). Ouderschapsplan is wel netjes geregeld, maar ik neem aan dat daarvan voorwaarden wel aangepast kunnen worden in de loop van de tijd. Echter, verlies dat ik nu neem, kan ik later niet meer verhalen.

U zou kunnen afspreken met uw ex dat u tijdelijk (maximaal vijf jaar) afziet van verdeling van de woning, en dat uw ex in deze periode het exclusieve gebruiksrecht van de woning zal hebben en alle lasten van de woning zal dragen. Na afloop kan deze periode worden verlengd. Let wel, de keerzijde is dat als de woning verder in prijs daalt u daarvoor de consequenties zult dragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag