Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Door een huurachterstand hebben wij onze chalet moeten verlaten. Nou krijgen wij de borg van 425 euro niet terug met als reden dat de chalet binnen vies zou zijn, het heeft te lang geduurd voordat de tuin opgeruimd werd na verlaten van chalet, verhuurder heeft g/w/e voor geschoten en door achterstand hebben ze meer rente moeten betalen bij de bank. Ook geven ze als reden dat de uren dat ze bezig zijn geweest met schoonmaken en de tuin bladvrij maken worden verrekend als hun werk uren omdat inhuren van een tuinman/schoonmaakster duurder zouden zijn. Mogen dit redenen zijn om de borg in te houden? Er is mondeling met 1 van de eigenaren afgesproken dat als het grofvuil uit de tuin was, de borg ter plekke geregeld zou worden.

Gelijk hebben en gelijk krijgen is 2. Voor dit bedrag is het niet zionvol een jurist de borg te laten opeisen of een procedure te starten.

U kunt gelijk hebben, maar de redenen die de verhuurder geeft kunnen op zichzelf ook reden zijn voor een geldige verrekening met de borg. Als u de mondelinge afspraak kunt bewijzen, zal ene kantonrechter u gelijk geven. Zo'n procedure kunt u ook zelf aanspannen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag