Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Door economische omstandigheden bij de onderneming van mijn werkgever heb ik de helft van mijn uren in moeten leveren. Ik werk nu nog gemiddeld 11,5uur (de ene wk 2 middagen de andere wk 2 middagen + de gehele zaterdag) Dat ik op zaterdag om de week werk is +/- 2,5 geleden tot stand gekomen. Nu is er een probleem ontstaan met de bezetting. Kan mijn werkgever mij verplichten elke zaterdag te werken ? Ik zal voorlopig niet meer uren kunnen krijgen wat betekent dat ik een soort zaterdaghulp zou zijn. Wanneer wordt het beschouwd als werkweigering en wanneer is het een onredelijk voorstel ? Ik heb een vast contract en val onder de optiek cao.

Het wijzigen van eerder vastgestelde arbeidstijden is altijd een lastige discussie. Kortweg mag een werkgever de werktijden wijzigen indien hij daar een goede reden voor heeft en zoveel als mogelijk is rekening houdt met de belangen van de werknemer.

Wettelijk gezien is zaterdag een normale werkdag. Ik heb uw cao niet uitgebreid bestudeerd maar denk niet dat deze de wijziging in de weg staat.

Ik ben dus bang dat, indien uw werkgever daadwerkelijk een goede reden heeft voor de wijzigen, u geen andere keus heeft dan deze te aanvaarden of op zoek te gaan naar een andere baan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag