Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Dochter zwanger van illegale Marokkaan?

Mijn dochter heeft een relatie met een illegale man. Hij is al enkele jaren in Nederland. Nu is mijn dochter zwanger. Kan hij als vader van het kind legaal worden in Nederland?

Het hebben van een kind met een Nederlandse staatsburger geeft niet automatisch recht op een verblijfsvergunning in Nederland. Het wel of niet hebben van een verblijfsvergunning heeft vaak te maken met de situatie van de persoon zelf (bijvoorbeeld de reden waarom deze persoon illegaal in Nederland verblijft) evenals met eventuele gezinshereniging.

Als de illegale man de vader is van uw kleinkind en hij wil deelnemen aan het gezinsleven, zou hij aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om voor een verblijfsvergunning in aanmerking te komen. Voor de exacte voorwaarden raad ik aan om de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te raadplegen, omdat deze voorwaarden met enige regelmaat kunnen veranderen.

Het is belangrijk om te weten dat indien hij een poging doet om een verblijfsvergunning aan te vragen, hij wel zichtbaar wordt voor de autoriteiten, wat ook gevolgen kan hebben als zijn aanvraag niet wordt geaccepteerd. Daarom is het van belang om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijke gevolgen en omstandigheden voordat een besluit wordt genomen.

Ik raad daarom aan om contact op te nemen met een immigratieadvocaat of jurist om te bespreken welke mogelijkheden er in deze specifieke situatie zijn. Immigratierecht is vaak complex en elke situatie is anders, dus professioneel juridisch advies kan in deze situatie zeer nuttig zijn."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag