Stel vraag

Particulier


Dit verhaal is 2-delig:

In eerste instantie wordt ik vals beschuldigd door een medebewoonster (zusje van de vrouw van mijn huurbemiddelaar)van verkrachting. Zij dreigt al 4 maanden naar de politie te gaan en aangifte te doen. Ik heb aangegeven dat ik erg graag wil dat zij naar de politie gaat, sterker nog ik heb daar op aangedrongen aangezien ik onschuldig ben en nooit van mijn leven zoiets zou doen. De huurbemiddelaar maakt zich er helaas allerminst druk om. Sta ik in mijn recht om te eisen dat hij actie onderneemt? Mijn voorstel was naar hem toe: naar de politie dan komt de waarheid snel boven tafel en moet zij weg, als ik onschuldig blijk of ik ben schuldig en ik heb een groot probleem en ik ben weg. Of zij gaat niet naar de politie en we mogen concluderen dat zij gelogen heeft en zij gaat weg.

Tweede is dat hij vrijwel geen enkele afspraak nakomt. Ik kan een waslijst met zaken opnoemen die niet goed gegaan zijn:

- Er zou een muur gebouwd worden om mijn kamer te maken binnen een maand. Dit heeft ruim 3 maanden geduurd voordat deze af was. Eerst alleen het hout en daarna 2 a 3 maanden later werd het afgemaakt.
- Internetkabel zou weggemoffeld worden, maar gebeurd niet.
- Ik heb geen stroom op de hoofdlamp van mijn kamer.
- Fornuis/oven gaat stuk: het duurt 3 maanden voordat er een nieuwe komt.
- Het oude fornuis staat nog steeds in de keuken 3/4 jaar later.
- Etc., etc, etc...

Ik betaal ruim 450eu huur (alles inc.) voor 20m2, maar heb steeds meer moeite om dat bedrag over te maken. Is er voor mij ergens een juridische mogelijkheid om iets terug te kunnen doen?

Ik hoop echt dat er voor mij opties zijn, want het zal me heel veel moeite kosten om zelf een (financieel niet wenselijke) verhuizing te moeten organiseren en mij weg te laten jagen. Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoord.


Het zou zinvol kunnen zijn om aangifte te doen van smaad/laster. Verder kunt u als u echt een all-in huur betaalt, de huur laten splitsen in kale huur en servicekosten, waarmee de huur zeer waarschijnlijk fors verlaagd wordt. En verder kunt u bij gebreken de verhuurder een gebrekenbrief sturen. Pas als verhuurder daarna zijn verplichtingen niet nakomt zijn vervolgstappen (zoals een deel van huur opschorten, naar de huurcommissie gaan etc.) mogelijk. Ik raad u aan om voor nader advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact op te nemen met een van de huurrechtjuristen hier, bijv. via de link ' direct contact' die u ziet bij dit antwoord als u heeft ingelogd.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag