Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Discriminatie bij huurproces

Ik word gediscrimineerd door de woningbouwvereniging bij het huurproces.
Ik was nr 1/34 op een woning via de woningbouwvereniging (sociale huur), ik kreeg een email waarin stond dat ik binnen vijf werkdagen mag reageren of ik de woning accepteer. Dit is tot en met maandag 29 februari 2024 om 12.00 uur.
Toen heb ik geprobeerd daar meteen op te reageren, en daarna heb ik de woningbouwvereniging gebeld. De persoon zei dat mijn reactie goed was doorgekomen en dat dat op hun website al zichtbaar was.
Maar later heb ik geen bevestiging ontvangen en meteen heb ik dat telefoonnummer dat in deze email staat gebeld. Dit nummer was niet van de betreffende woningbouwvereniging, maar van een andere wooncoöperatie. Ze zei dat ik geen reactie geplaatst heb en dat ik dat kan tot en met maandag voor 23.00 uur.

Ik zei nee ik heb dat al gedaan en dat de woningbouwvereniging ook zei dat mijn reactie al op de site staat.
Toen zei ze, oké stuur maar via email, ik vroeg of ze mij met iemand anders kon doorverbinden die me kan helpen en beiden hebben telefonisch een gesprek gehad en ze zei hoe dat kan, en toen heeft de andere persoon het goed gedaan. We belden de vrouw en zij zei " goed gekeurd ik heb het ontvangen. Dat was vrijdag26/01/24.
Maandagochtend heb ik alle documenten gestuurd. Geen bevestiging, ik belde na mijn werk om 15.00 uur, ze zei dat ik een uitnodiging kreeg voor bezoek na 5 werkdagen.
Gisteren na mijn werk om 14:40 in de trein las ik mijn email en toen zag ik een vreemd verhaal van de woningbouwvereniging. Ze zeiden: helaas heeft u niet gereageerd en de woning is naar een ander persoon gegaan, maar u blijft in de derde positie.
Ik was in de war. Toen ik thuis kwam heb ik geprobeerd te bellen, niemand nam op. Tot 17:00 uur kreeg ik de voicemail.
De vrouw online zei dat wij zijn gesloten, morgen bellen. Vanochtend heb ik aangegeven aan mijn werkgever dat ik te laat zou komen, om 08 00 uur hebben we gebeld. De vrouw aan de telefoon zei (bel morgen terug want die persoon die dat behandelt is afwezig.
Toen merkte ik dat dat een smoesje is, om 09 00 uur ging ik naar mijn werk, op mijn werk heb ik mijn helper gebeld en ik zei: "weet jij, de vrouw discrimineert me", ik ben 300% zeker. Zou jij haar kunnen bellen? Dan gaat ze duidelijk tegen jou praten (mijn helper is Nederlandse vrouw), ze ging me haar moeder bij bellen, die vrouw bij alliantie( zei meteen ja sorry de woning is al aan een vrouw gegeven", toen waren mijn helper en haar moeder verbaas, toen zei de vrouw van alliantie,"" ja de gemeente van Almere brengt veel asielzoekers in Nederland.
Daarom moet ik dit niet accepteren dit soort open discriminatie, ik ben nu de tweede keer voor een woning gediscrimineerd. Altijd slachtoffer van racistische ambtenaren en maffia in de wooncorporatie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag