Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Diefstal op werk zonder bewijs

Ik word beschuldigd van diefstal zonder bewijs. Het gaat om de volgende stukken, telefoon, geld, 2 sieraden kistjes en een (gebit).

Ik werk als ZZP'er bij een echtpaar om schoon te maken. Hierbij werk ik met een 0 uren contract. Sinds een aantal maanden zijn er in huis spullen kwijt/weg. Tot op heden is er nog niks boven water gekomen wat betreft de spullen. Er word ook flink opgeruimd de laatste maanden en weken in hun huis door hun zelf. Nou word ik beschuldigd van diefstal, met reden dat ik door het hele huis altijd ben. Dit gebeurd eigenlijk om schoon te maken. De spullen zouden op een kamer hebben moeten liggen, waar ik zelf geen toegang voor heb. De kamer zit altijd op slot en gaat alleen open met een sleutel die hun bij zich hebben. Heel soms moet ik een klein klusje op die kamer doen. Dat gebeurt eigenlijk voor 9/10 keer met toezicht. De andere 1/10 ben ik heel kort alleen, waarbij hun evengoed dichtbij aanwezig zijn. Ook is en word er al een lange tijd bijgehouden wat ik aanheb en bij me heb bij binnenkomst en als ik wegga. Nou heb ik in het gesprek die ik gister 7/2/2022 aangeven dat ik hier niks mee te maken heb. En dat ik het niet ben geweest. Er werken om meerdere mensen voor hun.

Nou is mijn vraag hoe ik dit het beste kan aanpakken?
Hoe kan ik mijn onschuld bewijzen?
Ze willen dat ik blijf werken, kan/mag dit of mag ik dat weigeren? Omdat de werksfeer nou belemmerd is. En mag ik loon opeisen als ik door deze reden niet wil komen.

Graag hoor ik van u terug

U stelt de beweerdelijke diefstal niet te hebben gepleegd. U kunt niet iets bewijzen dat u niet gedaan hebt. De tegenpartij zal met bewijzen moeten komen waaruit zou blijken dat u het wel gedaan hebt (dat bewijs zal er niet zijn naar ik aanneem).
Of u kunt stoppen met de werkzaamheden is o.m. afhankelijk van de inhoud van de opdrachtovereenkomst die u bent aangegaan. Ik ga ervan uit dat er iets op papier staat. U mag gerust vrijblijvend contact opnemen om uw zaak te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag