Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Deze site werd mij aangeraden door een vriend, ik zal eerst even mijn situatie beschrijven.

Op 2 september ben ik werkloos geworden contract werd niet verlengd ik heb toen 2 maanden een uitkering genomen omdat ik 1 september in mijn huisje mocht en kon gaan verhuizen.

1 november ben ik begonnen bij een nieuwe baan hier ben ik alleen 23 november al gestopt. De werkzaamheden bevielen mij totaal niet en ook het team waar ik mee werkte beviel mij niet. Ik kreeg rare opmerkingen naar mijn hoofd omdat ik niet zo gezond leefde als dat hun deden.. Als er thee werd gezet was het bijvoorbeeld Joaney wil je ook of is dat te gezond voor je?
Zulke opmerkingen kreeg ik de hele dag door.

Uitkering is natuurlijk direct stopgezet.
Na 1 week heb ik al contact opgenomen met het UWV en de situaties beschreven en met de vraag wat moet ik doen. Er werd mij verteld in een bericht dat ze het erg vervelend vonden en mij maandag of uiterlijk dinsdag gingen bellen. Dit gebeurde niet natuurlijk. Dus gewacht tot die donderdag en weer een bericht gestuurd dat ik nog steeds niet was gebeld en niet wist wat ik moest doen. Maandag kreeg ik terug dat het momenteel erg druk was en daarom nog niet was gebeld en dat ze iemand erop hadden gezet en dus wel zo snel mogelijk terug gebeld zou worden.
Na 3 weken (nacht van 22 op 23 november) lag ik eigenlijk jankend in bed, niet wetende wat ik moest doen omdat ik maar geen advies kreeg. Ik heb toen dus ontslag genomen omdat ik het echt niet meer zag zitten. Vervolgens een bericht gestuurd naar het UWV uit frustratie met bedankt voor de hulp ik heb ontslag genomen ben nu werkloos heb sinds 1 september een huis en daar word ik dus uitgezet omdat ik geen hulp heb gekregen.
Beetje stom om dat zo te sturen maar was echt een beetje radeloos op dat moment. Diezelfde dag (23 november) werd ik gebeld terwijl ik nog lag te slapen en onbekend natuurlijk dus je kan niet terug bellen. Vervolgens zie ik een bericht binnen komen van het UWV wij hebben u geprobeerd te bellen maar wat jammer dat wij u niet hebben kunnen bereiken. Met de mededeling dat ik geen recht meer heb op een uitkering.
Ik heb een week later gewoon weer opnieuw die uitkering aangevraagd, ondertussen zijn we bijna 4 weken verder en heb ik nog 2 telefoon gesprekken gehad met hun. Het eerste gesprek ging er over dat ik er geen recht op heb omdat ik zelf ontslag heb genomen, maar toen ik begon over dat ik 3 weken heb gewacht totdat ik werd gebeld veranderde haar toon ineens in onzeker en ging ze een onderzoek instellen waarom ik niet was gebeld en of mijn ontslag dus deels door hun kwam. Dus weer een vervolg afspraak gepland. 2 dagen later kwam ze met de mededeling dat ze er niet achter kon komen waarom ik niet was gebeld en dat ik maar een bijstandsuitkering moest nemen. Dus ik dacht ja oke het zal wel zo zijn.

Ik ben al bezig met een bijstandsuitkering op dit moment. Een vriend heeft een soortgelijke situatie gehad en die vertelde mij dingen die ik niet wist, heb gekopieerd en geplakt wat hij zei:
- Ze kunnen je ww niet stopzetten, want je moet eerst 2-3 maanden ofzo je inkomsten doorgeven of je niet meer afhankelijk bent van hun.
- Ze zitten hier volledig fout, ook al heb je zelf ontslag genomen, alsnog heb je gewoon recht op een uitkering, ze mochten het niet stop zetten, en als je vanaf de eerste week al aangeeft dat je je daar niet thuis voelt etc.
En toen zei die neem even contact op met de rechtswinkel. Hun hebben mij dit toen verteld maar vraag het zelf even zodat je bewijs hebt.
Klopt het wat hij mij heeft verteld of zit het anders in elkaar?

Vandaag een sollicitatie gesprek gehad en aangenomen gelukkig! Maar dan nog zit ik bijna een maand zonder geld..

Sooo what to do, heb de situatie zo goed mogelijk omschreven en hoop dat jullie mij kunnen helpen.


Met vriendelijk groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag