Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Deurwaarder na 13 jaar

goedendag, ik heb 2 weken geleden een deurwaarder voor me deur gekregen met een schuld van kpn/telfort. ik heb hem aangepakt om hem thuis verder te lezen. toen kwam ik er achter dat dit van het jaar 2008 kwam. ik heb van 2012 tot 2019 in de bewindvoering gezeten en nu schuldvrij. maar nu komen hun ineens met een schuld. dus ik heb ze gevraagd waarom ze nu pas komen met dit bericht want vind dit wel overdreven heb er juist voor gezorgd dat alles op orde is. dus mijn vraag is wat moet ik nu doen? ik zorg juist dat ik via email contact met hun opneem zodat alles op papier staat.

Was u voor de schuldsanering bereikbaar voor het bedrijf op een juist adres, een huis of e mailadres? Kunnen zij bewijzen dat zij u hebben geprobeerd te bereiken via brief of email en ook dat zij de vorderingen hebben gestuit? Verjaring is dan pas het geval na 20 jaar van het ontstaan van de vordering ( de termijn) . U zou ook nog een beroep op rechtsverwerking kunnen doen, maar beter dat u bij een hoge vordering dit uit handen geeft aan een jurist. ( info@rechtinjestad.nl)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedendag. Voor zover ik weet wel. Vanaf 2009 ben ik in dezelfde stad gebleven en Ik ben van 2012 tot 2018 op 1 adres gebleven ook nog in dezelfde stad en van 2018 tot heden in een een andere stad dus bereikbaar ben ik wel. Want hun hebben me nu ook gevonden. Niet dat ik ondergedoken zat ofzo. Ik heb voor de rest geen brieven, mail, of telefoontje gehad van ze. Ik heb ook altijd kpn gehad en nu nog steeds. Dus zou eigenlijk niet weten waar het fout is gegaan


De schuldeiser heeft vijf jaar de tijd om de schuld te innen. Hij kan dat voorkomen door het te stuiten, dan vangt een nieuwe gelijke termijn aan tot er twintig jaar is verstreken. Voor elke opkomende termijn geldt een eigen verjaringsdatum. Dus ja, ik denk zoals u het stelt dat de totaalvordering mogelijk is verjaard ( korte termijn) doordat het niet is gestuit. Vraag om stuitingsbrieven. Echter u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdelijk doorgeven van adressen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

goedendag, tot op heden nog niks gehoord van ze, en bij wie moet ik die stuitbrieven aanvragen? ik heb ook de officele schuldeisers een mail gestuurd en tot op heden ook nog niks gehoord. ik weet het allemaal niet meer wat ik moet doen.


U kunt het deurwaarders kantoor om bewijs ervan vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag