Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Deurwaarder dossier gesloten

De deurwaarder heeft voor het laatst in 2018 een aanmaning gestuurd naar de bewindvoerder. In 2019 heeft de deurwaarder het dossier gesloten en is het dossier terug naar de opdrachtgever gedaan. De opdrachtgever heeft voor het laatst in 2014 een aanmaning gestuurd. Er is door de rechter geen vonnis uitgesproken. Het gaat om een oude lening uit 2008. Er is geen overeenkomst gesloten. Is dit dossier verjaard? Kan ik mij beroepen op verjaring? Alvast bedankt.

Het is afhankelijk van de omstandigheden van het geval (u heeft het bijvoorbeeld ook over bewindvoering). Er zijn veel omstandigheden die mee spelen in een dergelijke beoordeling.

In principe is de termijn voor verjaring zonder vonnis 5 jaar. Er gaat een nieuwe termijn van vijf jaar gelden als er een handeling wordt gepleegd die de verjaring stuit. Dit is bijvoorbeeld een aanmaning. Bij consumentenkoop en sommige vormen van consumentenkrediet geldt een kortere termijn van twee jaar.

Als er vanaf 2008 steeds op tijd is gehandeld zou er theoretisch nog een lopende termijn kunnen zijn. Maar dit is bijvoorbeeld ook afhankelijk van het type vordering.

Heeft u het idee dat de schuldeiser nog iets met de vordering wil gaan doen?

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb niet het idee dat de schuldeiser nog iets met het dossier gaat doen. Inmiddels heb ik een antwoord ontvangen dat het dossier gesloten is. Bedankt voor u antwoord.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag