Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Destijds bij mijn scheiding 8 jaar geleden kwam ik wegens de te lage draaglast van mijn ex alleen in aanmerking voor kinder-alimentatie. Het bedrag was gebaseerd op 1 x per 2 weken een weekend en de helft van de vakanties dat ze bij hun vader zijn. De jongste komt al twee jaar niet meer en de oudste 1 x per 6 weken. Tevens is mijn ex al 6 jaar getrouwd en zijn vrouw is zelfstandig ondernemer met 2 kinderen waarvan hun vader kinder-alimentie betaald. Ik betaal nu ook 2 x lesgeld voor mbo met alleen een basis studiefinanciering en geen aanvullende beurs. Ik ontvang 600,00 per maand, en met alle kosten houden ze niets over. Is het verstandig om in hoger beroep te gaan voor een hogere alimentatie?Destijds was het gebaseerd op dat hij alleenstaand was met alleen kosten voor eerste levensbehoeften (woonkosten etc)

De berekening van de alimentatie in complexe gezinnen is nogal ingewikkeld.

Ik raad u aan om een nieuwe draagkrachtberekening te laten maken, bijvoorbeeld door het LBIO. U krijgt dan een indruk of een gang naar de rechter zinvol is. Uiteraard kunt u op basis van de nieuwe draagkrachtberekening ook proberen om buiten rechte nieuwe afspraken te maken.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou direct naar een advocaat stappen en vragen of hij bij uw ex informeert naar zijn financiele stukken. Hoe eerder u een brief laat schrijven door een advocaat hoe eerder de datum wordt gevestigd waarop de wijziging eventueel dus met terugwerkende kracht kan ingaan. Aangezien er een relevante wijziging van omstandigheid aan de orde is, is een aanpassing van de alimentatie zeer wel denkbaar. Kent u een advocaat benadert u deze dan, kent u er geen dan kunt u het Juridisch Loket benaderen of mij rechtstreeks mailen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag