Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Delen kosten bij verborgen gebrek?

Begin dit jaar kochten wij een woning in Eindhoven van een sociale woningcorporatie. Het huis hebben wij 4 maanden verbouwd. Na de verhuizing en eerste bewoning van het huis merkten we gelijk op dat het putje van de douche overstroomde en waarschijnlijk verstopt was. We konden niet langer dan 3 minuten douchen zonder dat de hele badkamer overstroomde met water. Na onderzoek van een ontstoppingsbedrijf bleek dat er wortelgroei in het riool zit en het gehele riool vervangen moet worden. Na die conclusie hebben wij de verkopers van het huis (de woningcorporatie) dit laten weten en gevraagd om samen naar een oplossing te zoeken.
De woningcorporatie heeft zelf nog een eigen onderzoek gestart en daarmee ook herstelkosten in kaart laten brengen. Per email kregen wij te horen dat de herstelkosten 2500 euro zijn en een voorstel om het te delen. Ik heb gevraagd naar een uitgebreider kostenplaatje (bij voorkeur een offerte) om vanuit ons een beter aanbod te doen welke kosten wij bereid zijn te betalen. Na heen en weer bellen naar verschillende partijen hebben wij wel het onderzoeksrapport van het desbetreffende ontstoppingsbedrijf gekregen maar geen offerte omdat het aannemersbedrijf dat de woningcorporatie heeft ingehuurd 'dat nooit doet'.

Door een kleine ingreep van het ontstoppingsbedrijf kunnen wij gelukkig wel weer douchen, maar ligt onze voortuin wel open gegraven waar je het douchewater langs ziet stromen.
We zouden graag advies willen in hoeverre wij überhaupt mee moeten betalen met de herstelkosten en wat in deze situatie de vervolgstappen zijn.

Misschien nog goed om te vertellen is dat de woningcorporatie al het groen heeft laten weghalen vóór wij de woning kochten en gezien hebben. Via beelden op Google Maps kunnen wij zien dat het huis voorheen helemaal begroeid was. Omdat zij de planten hebben weggehaald denken wij dat ze hadden kunnen weten dat er hoogst waarschijnlijk ook wortels in het riool zouden zitten.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag