Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Definitie begrip bereikbaarheid in huurcontract

Bij Rijksoverheid.nl wordt het begrip 'bereikbaarheid' genoemd. Het gaat erom wat huurders en eigenaarskosten zijn bij onderhoud van het schoonhouden van goten. Er staat dat als goten bereikbaar zijn voor de huurder dit huurdersonderhoud is. Wat is exact de definitie van bereikbaarheid voor de huurder. Is het bijv. zo dat als een huurder ergens een ladder of hoge trap kan zetten dit 'bereikbaarheid' betreft en kun je van een huurder verwachten dat hij ene trap of hoge trap in bezit heeft? Graag hoor ik van u, hartelijke groet

Reactie van de vraagsteller

Beste mensen, klopt het dat ik geen antwoord van u heb ontvangen? Met vr gr Iris Bakker


Beste mevrouw Bakker,

In de wet wordt het begrip niet nader gespecificeerd. Via de volgende link wordt e.e.a. nader uitgelegd: https://wetten.overheid.nl/BWBR0014931/2003-08-01. In artikel 3, sub s staat: 'het regelmatig schoonhouden van goten en regenafvoeren, voorzover deze voor de huurder bereikbaar zijn'. Het woordje 'voorzover' biedt een aanknopingspunt.
Wanneer sprake is van bereikbaarheid, is lastig te zeggen omdat het altijd gaat om de omstandigheden van het geval. Als daar bv. specialistische kennis voor nodig is, zou het kunnen dat daar niet aan wordt voldaan. Dan komen de kosten voor rekening van de verhuurder. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw casus nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag