Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De situatie is als volgt;
Mijn schoonouders zijn onlangs gescheiden. Nu woont de moeder van mijn vrouw tijdelijk op ons woonadres, dit is ook bij de gemeente aangegeven.
Wij, mijn vrouw en ik, zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en wonen in een koophuis.

Het huis van mijn schoonouders staat wegens de scheiding nu te koop. De hypotheek is echter veel hoger dan het huis bij verkoop op gaat brengen. Deze restschuld zal gedeeld worden, en dus voor 50% bij mijn schoonmoeder terecht komen.

Naast de hypotheek is er ook nog een andere schuld jegens de bank. Dit is een 2e hypotheek op het woonhuis van mijn schoonouders, maar dit geld is in de BV van mijn (ex)-schoonvader gestoken. Hij heeft in de scheiding papieren op laten nemen dat hij de volledige schuld hiervan op zich neemt.

Nu is de vraag, daar er bij mijn schoonmoeder niks te halen valt (= huismoeder zonder werk), een eventuele schuldeiser beslag kan leggen op onze goederen / kapitaal, omdat ze nu tijdelijk bij ons inwoont ?

En heeft dit tijdelijke verblijf verder nog consequenties voor eventuele zorgtoeslag en/of andere toeslagen ?

In het slechtste geval kan de deurwaarder op de gehele boedel beslag leggen. Ten zij u kunt aantonen dat de spullen van u zijn en niet van uw schoonmoeder. U moet daarvoor de aankoopbonnen kunnen overleggen. Kunt u dat niet dan heeft u een probleem.
Wat betreft de toeslagen, in 2012 is het alleen voor de huurtoeslag zo dat het inkomen van uw schoonmoeder meegeteld wordt voor het vaststellen van die toeslag. In 2013 kunnen hier wijzigingen in optreden.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag