Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


De politie verdenkt mij van valse aangifte van verduistering van een auto. Nu bleek dat ik er in geluisd ben door H. Zij was zich bewust van haar fout en wilde graag een verklaring afleggen waaruit blijkt dat ik geen valse aangifte heb gedaan. Op dit moment is H bezig met een uit huis plaatsing van een onhandelbare dochter, politie zag dit in het systeem en srelde voor het verhoor even uit te stellen. Nu krijg ik als nog een brief dat ik veroordeelt ga worden. Mag de politie dat zomaar doen zonder een verklaring op te nemen ed?

Nee en de politie bepaald ook niet of je veroordeeld gaat worden.
De zaak zal dan eerst behandeld moeten worden.

Beoordeel dit antwoord:

Nee dat kan niet. Waarschijnlijk gaat de politie de zaak slechts verder onderzoeken en behandelen. Indien blijkt dat er inderdaad sprake is van een strafbaar feit kan de rechter tot een veroordeling overgaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb, geloof ik, het iets verkeerd uitgelegd. De politie geeft de zaak nu door aan de rechter. Deze gaat bekijken of er inderdaad genoeg bewijs is. Mag de politie de zaak doorgeven zonder eerst verklaringen om te nemen van getuigen?


De rechtbank gaat de zaak behandelen. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak dan voorgelegd aan de rechter. Waarschijnlijk komt er nu een hoorzitting met een getuigenverhoor waarbij u verklaringen kunt afleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Op het doen van valse aangifte staan niet mis te verstane straffen. Ik adviseer u een advocaat in te schakelen die het dossier kan opvragen en met u de verdediging bepalen. Bijvoorbeeld door het opgeven van getuigen. U kunt via de directcontactknop rechtsreeks informatie aan mij vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag