Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


De nieuwe buurman van mijn moeder (2-onder-1 kap) is nadat hij de sleutel kreeg, begonnen aan een rigoureuze verbouwing. De achtergevel is volledig verwijderd en er is beneden 3m en op de 1ste etage 1,5 m aan de woning aangebouwd.

In juli is ongevraagd een deel van de dakgoot van mijn moeder's huis afgezaagd. Nadat de muren van de aanbouw waren opgetrokken en platte dak klaar was, is de dakgoot provisorisch hersteld. Dit is lelijk gedaan en bovendien treedt er lekkage op.

Na diverse keren vragen en nul op rekest, hebben we de buurman nu gesommeerd om voor 15 oktober met een voor mijn moeder acceptabel herstelplan te komen (te beoordelen door een onafhankelijke deskundige) en dit uit te voeren. Zo niet, dan schakelen we zelf een aannemer in en stellen we de buurman aansprakelijk voor de schade.

Onze vragen: Kan de buurman dit alles naast zich neer leggen (waar het op lijkt uit te draaien) en wat kunnen wij doen als hij niet reageert?

Ja dat kan hij blijven volhouden maar een en ander hangt samen met de wijze waarop u hem aansprakelijk hebt gesteld en /of hij daarvan onder de indruk is. Uiteindelijk heeft hij schade toegebracht aan een mandelige zaak, en die dient hij kosteloos te herstellen , na aanschrijving of desnoods dagvaarding.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag