Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


De huurder heeft bij haar advocaat informatie ingewonnen en zei is van mening dat ze er niet uit hoeft. Wat te doen?

Goedemiddag, mijn ouders verhuren een zomerwoning naastgelegen aan hun huis. Mijn ouders hebben de huur opgezegd en laten aan de huurder dat ze het huis gaan verkopen. Dat is ook de reden dat de huur opgezegd wordt. De huurder heeft bij haar advocaat informatie ingewonnen en zei is van mening dat ze er niet uit hoeft. Wat te doen?? Er is een zelf opgemaakte huurovereenkomst getekend.

Graag hoor ik van u

Koop breekt geen huur dat is een stelregel. Een uitzondering daargelaten is verhuur op basis van de Leegstandwet. Dat betekent dat uw ouders pech hebben doordat ze dit niet goed begrepen hebben. Is het een contract van bepaalde tijd dan kan er wellicht afkoop volgen: mag ik het contract inzien? U kan mij dan eerst direct contacteren en vervolgens bijlagen opsturen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oké... Er is een huur contract voor onbepaalde tijd. (op basis van goed vertrouwen). Ze huurt het zomerhuisje nu een ruim jaar. Als mijn ouders gaan verkopen vanwege medische redenen?? Ze gaan naar verhuizen naar een zorgwoning.


Nee in de wet staan de redenen opgesomd: in artikel 7:274 zie lid 1 en 2. Met name ( dringend )eigen gebruik en of renovatie. Zo lang geen van de omstandigheden zich voordoet is er het probleem van een zittende huurder. https://wetten.overheid.nl/BWBR0005290/2020-10-15#Boek7_Titeldeel4_Afdeling5_ParagraafOnderafdeling4

Ook voor een contract onbepaalde tijd kunnen uw ouders proberen een bedrag te bieden zodat ze middels een vaststellingsovereenkomst haar rechten als huurder prijs geeft. Dit zal een mogelijkheid zijn. Omdat uw ouders en huurder geen contract hebben geregeld moet de inhoud ervan ook nog eens goed worden bestempeld: waarom is huurder gaan wonen in het huisje, is dit een tussenoplossing voor haar? Allemaal van toepassing om het soort huurovereenkomst te markeren. en een uitgangspunt een afkoopsom op te baseren.

Neemt u anders contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag