Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


De camping-eigenaar zegt dat ik de plek leeg moet opleveren

Nog geen jaar geleden heb ik een chalet gekocht op een camping. Helaas moet ik het om gezondheidsredenen verkopen. Twee maanden geleden heb ik contact gezocht met de camping-eigenaar om te vragen hoe ik dit kan en mag doen. Hij vertelde me toen dat de camping verkocht is en dat ze in een overnameperiode zitten tot het einde van het jaar. Ik mocht het verkopen, maar dan moest ik dit wel duidelijk communiceren naar de potentiƫle koper. Ik moest er tevens bij vermelden dat de nieuwe eigenaar de potentiƫle koper in de toekomst via een herstructureringsplan kan vragen de chalet te verplaatsen.
Ik heb de eigenaar vervolgens hierover gemaild en geschreven opgelucht te zijn dat ik het mag verkopen en gevraagd of hij me de RECRON voorwaarden kan sturen. Dit heeft hij gedaan.
Gedurende een maand hebben we de chalet opgeknapt door onder andere te schilderen en reparaties te doen. Hiervoor zijn kosten gemaakt. Uiteindelijk hebben we de chalet te koop aangeboden op Marktplaats. Toen we een koper vonden is er door de koper contact geweest met de camping-eigenaar. Ze maakten, in overleg met mij, een afspraak om het te bespreken.
Tijdens die afspraak zei de eigenaar dat ik het niet mag verkopen met staanplaats en noemde hij me een leugenaar, terwijl we er dus eerder over gemaild hadden. Vervolgens probeerden de eigenaar en de koper mij over te halen om mijn chalet aan de koper te verhuren en pas na de overnameperiode van de camping te verkopen. Dit voelt voor mij niet okay en ik heb geweigerd. Nu zegt de camping-eigenaar dat ik de plek dan leeg moet opleveren. Dit mag toch niet zo maar? Ik heb na zijn eerdere belofte kosten gemaakt om het chalet op te knappen, en daarbij heeft hij me eerst toegezegd dat ik het wel mag verkopen.

Beste,

Ik ben erg benieuwd wat er exact afgesproken is in het e-mailverkeer tussen u en de campingeigenaar. Deze correspondentie is namelijk erg van belang om te kunnen beoordelen wat er beloofd en afgesproken is. Neemt u contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag