Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


De buurman heeft zijn woonhuis verkocht aan een stichting. Deze stichting gaat in deze woning (tussenwoning) 7 probleemjongeren opvangen met een dermate ernstige gedragsproblematiek dat zij niet meer passen binnen het reguliere pleegzorgaanbod. (dit staat te lezen op hun eigen website). Het zijn kinderen van 12 tot 17 jaar. De begeleiders van deze kinderen zijn vaak vrijwilligers en 4e jaars mbo stagiaires, niveau 4.
Er zijn nu 5 jongeren gehuisvest. De proberen rijzen de pan uit. Geluidsoverlast overdag, 's-avonds, en 's-nachts. Ik zal u alle details besparen.
Moet voor deze activiteiten geen vergunning worden aangevraagd bij de gemeente ?
Zijn er normen ?.Wij denken dat 7 probleemjongeren met begeleiding in een tussenwoning veel te veel druk legt op de omgeving en het woonklimaat zeer ernstig verstoort.

Het gebruik van een woonhuis/ tussenwoning ten behoeve van de opvang voor probleemjongeren, is een ander gebruik dan gebruik als woning.
Het bestemmingsplan zal dit gebruik moeten toestaan of er zal een omgevingsvergunning voor dit gebruik moeren zijn. Kortom informeer bij uw gemeente of via www.ruimtelijkeplannen.nl welk gebruik is toegestaan. Als gebruik ten behoeve van opvang van probleemjongeren niet is toegestaan, dan kunt u van de gemeente verlangen dat hier tegen wordt opgetreden.

Beoordeel dit antwoord:

Ik raad u inderdaad aan om in het bestemmingsplan na te gaan wat de bestemming van de woning is en om vervolgens bij de gemeente na te vragen of het huidige gebruik vergund is. Zo niet, dan kunt een verzoek tot handhaving bij de gemeente indienen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag