Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Dakterras zonder vergunning

Mijn buurman maakt een dakterras naast mijn slaapkamerraam/dakkapel. Hij doet dit op zijn uitbouw van zijn woning. Met dit dakterras kan hij mijn slaapkamer inkijken. Toen ik hem vroeg of hij hiervoor een vergunning had, zei hij dat dit mag van de gemeente. Ik heb contact opgenomen met de gemeente en zij hebben weer contact opgenomen met mijn buurman. Zij hebben hem verteld dat hij een vergunning nodig heeft om een dakterras te maken. Deze heeft hij niet. Mijn buurman liegt tegen de gemeente dat hij slechts zijn dak aan het renoveren is vanwege een lekkage. Zojuist heb ik hem geconfronteerd met dat hij hiervoor een vergunning moet hebben en dat hij tegen mij heeft verteld dat hij dit heeft, terwijl dit niet het geval is. Zelf blijft hij volhouden dat hij deze wél heeft. Ondanks dat de gemeente tegen mij zegt dat hij deze niet heeft. Hij zegt dat hij hiervoor de papieren nog moet ophalen.

Ik heb geen privacy meer in mijn slaapkamer. Mijn woning bestaat uit benedenverdieping: keuken/woonkamer. Bovenverdieping: 1 slaapkamer/badkamer. Ik kan de luxaflex niet meer openzetten zonder dat er iemand naar binnen kan kijken. Mijn privacy is dus volledig weg…

Ik weet niet zo goed meer hoe ik dit nog moet aanpakken…..

Twee aspecten spelen hier. Aan de ene kant kunt u de gemeente verzoeken handhavend op te treden en aan de andere kant is er sprake van inbreuk op een artikel uit het burenrecht dat u beschermt tegen inkijk van ramen en vensters op een bepaalde afstand van het andere erf.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag