Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Dag,

Wij wonen in een twee ondereen kap huis. Daarbij pleegt onze buurman geen onderhoud. Mijn grootste zorg is als er lekkage plaatsvind op ons gezamenlijk platte dak. Daarbij is het ook van groot belang dat de stenen worden geïmpregneerd dit t.v.v. defect raken metselwerk. Is er wettelijk iets geregeld waar ik op kan terugvallen in geval van problemen. Daarbij moet ik nog wel vermelden dat buurman leeft als een kluizenaar en met niemand in contact staat. In gesprek komen lukt dus niet " wij hebben geen ruzie o.i.d.

alvast bedankt voor jullie reactie.

In het geval van mandeligheid bij een gezamenlijk platte dak zijn beide buren samen verantwoordelijk voor het onderhoud. D.w.z. dat u samen voor het onderhoud zorgt en samen de kosten deelt. Wilt de buurman niet meewerken dan kunt u zijn deel vorderen als u alle kosten hebt voldaan. Wilt u hulp of meer info dan kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Daarbij wel gezegd dat u dan in dat geval beter uw buurman eerst schriftelijk en aangetekend aanmaant zich aan zijn verplichtingen te houden en hem hiervoor een redelijke tijd gunt, na ommekomst van die termijn stelt u dat u zijn verplichtingen overneemt omdat ze niet meer kunnen worden uitgesteld en om verdere schade te voorkomen. De helft van de kosten mag u terugvorderen van uw buurman.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. Visser hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag