Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Curator verricht werk niet goed?

In 2018 heeft de rechtbank mij een faillissement opgelegd. Door een scheiding ben ik depressief geraakt en heb ik verzaakt om rekeningen te betalen en had ik grote achterstanden opgelopen bij allerlei bedrijven. De aangewezen curator heeft de schuldeisers 3 jaar lang betaald van mijn salaris, omdat ik ook de verzekeringen niet betaalde was ik afgesloten van de opstal/brand verzekering.
In het faillissement geprobeerd nieuwe verzekering af te sluiten, maar het geld werd geretourneerd vanwege faillissement status en status tot wanbetaler. Nu is recentelijk mijn huis afgebrand en niet meer bewoonbaar. Hierdoor kan ik nergens terecht voor hulp (opruimen schade, klaarmaken voor verkoop, huren ruimte voor mijn meubels, vervangende woonruimte voor mij). Begin dit jaar heeft de curator het faillissement afgesloten, maar hierover is geen duidelijk bericht gekomen. Voor mij was het niet duidelijk hoe de status hiervan was, ook voor mijn boekhouder was dit onduidelijk. De curator heeft aangegeven dat zij geen belang had in het huis, omdat zij zich richtte op de schuldeisers en hen zo snel mogelijk af te betalen. Zij heeft geen onderzoek gedaan hoe ik toch mijn huis kon verzekeren (mijn onderpand).
Nu geven diverse partijen aan dat de curator wel degelijk had moeten zorgen voor deze verzekering. Vanwege het ontbreken van eigen middelen kan ik een advocaat niet betalen en hoop ik via deze weg tips en adviezen te krijgen hoe dit aan te pakken en of ik een kans maak op een vergoeding vanuit de curator om het huis wat te herstellen voor verkoop en alle kosten die nu reeds gemaakt zijn door mijn familie om alles op te ruimen. Ook kan ik tot nu toe nergens terecht om te wonen. Ik krijg geen hypotheek meer omdat in de huidige hypotheek ook mijn ex-vrouw nog in zit en ik geen goede jaarcijfers kan overhandigen en voor de woningbouw zou ik op papier net teveel verdienen. De gemeente is betrokken, maar een pasklaar antwoord is niet te vinden voor mijn probleem.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag