Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Correcte terechtwijzing door wijkagent?

Ik geef nu al ruim twee jaren zaken door (zie onder) die ik 'doorkrijg' aan verschillende defensie onderdelen. Ik heb in de twee jaren dat ik dit deed nooit problemen gehad, totdat ik ook zaken aan de AIVD doorgaf! Graag verneem ik van u of de wijkagent correcte terechtwijzing geeft c.q. of dit idd strafbaar is (zie conversatie) : Geachte P. Rijnders, Zou u zo vriendelijk willen zijn om mij per mail te vertellen wat de intentie/insteek is om mij -zoals begeleider Rudi D. heeft gezegd- te laten vervolgen c.q. die mogelijkheid te onderzoeken? Ik vind het -als dat waar is- erg bizar omdat alle informatie die ik geef uit een goed hart komt! Ik kan dat namelijk eigenlijk niet plaatsen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
N.a.v. onderstaand mailtje van jou aan mij het volgende:

Allereerst goed dat je contact opneemt! Uiteraard wil ik best wat uitleggen hierover. Er is nu niets aan de hand m.b.t. vervolging of iets dergelijks, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Maar zoals ik al vaker tegen je heb gezegd: vooral geen instanties blijven mailen omdat dit veel capaciteit kost. Deze afspraak hadden wij natuurlijk al gemaakt met z’n tweeën, dus er verandert helemaal niets op dit moment.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op de eerste plaats hartelijk dank voor uw reactie!

Ik kan mezelf natuurlijk inleven dat dat veel capaciteit kost. Dat is één kant van de medaille, echter kan het voorkomen dat ik zaken ‘doorkrijg’ die moeilijk voor mezelf te houden zijn en zoals Sv vermeldt, is het toch min of meer een plicht om dit door te geven!
Verder wil ik vermelden dat ik ook zaken ‘doorkrijg’ die onder Defensie, de NASA vallen of CIA en/of NSA en/of NAVO vallen; deze laatste ben ik twee jaar geleden lid van geworden!
Hierop is mijns inziens nooit geklaagd; ik doe dat nu al geruim twee jaar en toch wil ik graag van u/jullie willen horen of dit ‘aparte’ categorieën zijn en of Sv en Sr van Nederland hier inderdaad buiten vallen?!

Graag wil ik uw/jullie mening of dit ook teveel capaciteit vergt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik zou je dringend willen vragen geen mails te sturen naar welke instantie dan ook. Mocht je dit toch blijven doen, dan kan hier inderdaad strafrechtelijk tegen opgetreden worden omdat dit, zoals jezelf zegt, te veel capaciteit kost.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik ben (qua Wetgeving) van mening, dat de politie c.q. het OM zich alleen kan beperken tot het Nederlands recht en dat dit binnen Nederland ook strafbaar zou zijn?!

Ik ga in overleg met een jurist en/of advocaat.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag