Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Contractaanpassing uitzendbureau geoorloofd?

Op dit moment ben ik 3,5 jaar werkzaam voor een uitzendbureau. Zo'n zeven weken geleden is mijn vader ernstig ziek geworden. Dit gebeurde in mijn vakantie. Na mijn vakantie moest ik bijna dagelijks op en neer rijden naar het ziekenhuis in Groningen om mijn vader te bezoeken en was het niet mogelijk voor mij om te werken, vanwege alle omstandigheden, stress en om mijn vader zo te zien.
Het eerste; het uitzendbureau heeft mij na mijn vakantie met moeite willen ziek melden, omdat deze situatie nergens in de CAO beschreven staat. Simpelweg heb ik geen recht op verlof, volgens het boekje. Ik zit nu drie weken in de ziektewet, ik heb aangegeven het wel weer te willen proberen met halve dagen. Nu heeft het uitzendbureau mij beter gemeld vanaf aanstaande maandag (voor volledige dagen, geen halve)
De overige uren moet ik van mijn vakantiedagen opnemen of onbetaald verlof. Hierdoor kom ik in de financiƫle problemen. Ik heb hier geen akkoord voor gegeven en mijn vraag is dus ook; kunnen zij mij zomaar beter melden?
En het tweede punt; mijn contract wordt verlengd per 1 oktober. Ik heb een vaste urengarantie van 32 uur per week. Door deze omstandigheden verwacht het uitzendbureau dat ik de 32 uur per week niet zal halen en daarom hebben ze mijn vaste urengarantie (per 1 oktober) aangepast naar 24 uur per week. In totaal heb ik al negen contractverlengingen gehad, waarvan er nooit een aanpassing in de uren is geweest. Nu mijn vader ernstig ziek is, krijg ik bij het volgende contract opeens 24 uren in plaats van de 32 uren die ik in de negen voorgaande contractverlengingen kreeg.
Het voelt alsof het uitzendbureau zichzelf probeert in te dekken en ik zou erg graag weten of dit zomaar kan. De arbeidsovereenkomst (van 1 oktober) heb ik uiteraard nog niet ondertekend.
Ik hoop dat het verhaal een beetje duidelijk is en dat ik geholpen kan worden.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag