Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Contract niet verlengd overspannen ziek gemeld; moet ik nu wel een uitkering aanvragen of niet ?

Mijn baas heeft mijn contract niet verlengd, ik zat al niet goed in mijn vel en door dit nieuws heb ik mijn helaas overspannen ziek gemeld.
Mijn baas is 16 dagen te laat met het vermelden dat mijn contract niet verlengd wordt.
Ik wordt aangemeld bij de bedrijf arts maar over 2 weken heb ik geen inkomen meer.
Moet ik nu wel een uitkering aanvragen of niet ? omdat ik momenteel dus ziek gemeld ben.

Ik begrijp dat dit een onzekere tijd voor u is. Afhankelijk van uw situatie kunt u mogelijk aanspraak maken op een uitkering. Doorgaans raden wij aan om zekerheidshalve een uitkering aan te vragen indien u niet zeker weet waar u aan toe bent qua inkomen. Er zijn echter verschillende typen uitkeringen en in uw geval lijkt er meerdere uitkeringen van toepassing, zoals de ziektewetuitkering en de WW-uitkering.

Als u ziek bent op het moment dat uw tijdelijke dienstverband afloopt, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een Ziektewet-uitkering van het UWV. Het is van belang om uw ziekte te melden bij het UWV, binnen een week nadat uw dienstverband is geëindigd.

Daar tegenover: als uw contract is afgelopen en u bent gezond, dan kunt u een WW-uitkering aanvragen bij het UWV. Deze aanvraag dient u uiterlijk één week na uw laatste werkdag in te dienen.

Let op: Dit advies is gebaseerd op algemene regelgeving en kan afwijken afhankelijk van uw specifieke situatie. Het is verstandig om uw situatie te bespreken met een juridisch adviseur of advocaat voor specifiek advies op uw situatie.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag