Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Contract niet verlengd na klacht over te weinig betaald loon, mag dit?

Beste,

Ik heb een paar maanden geleden ontdekt dat ik niet conform mijn cao betaald kreeg. Daar heb ik een klacht over gestuurd. In eerste instantie kreeg ik geen reactie maar later stelde ze mijn loon te corrigeren. Vervolgens kreeg ik een week later een mail dat ze mijn loon toch niet wilden aanpassen.

Vervolgens loopt mijn contract nu af en ze willen dit niet verlengen (terwijl bij iedereen het contract altijd verlengd wordt en ik verder een goede werknemer ben).

Nu begrijp ik dat het aan de werkgever vrij staat mijn contract wel of niet te verlengen. Maar ik zie dit toch als een soort indirect ontslag omdat ik te veel zeur. Echter zou ik graag een manier vinden waarop ik mijn achterstallige loon terug krijg.
Ik had al een klacht naar de inspectie gestuurd maar ik denk dat die het te druk hebben met grotere zaken. Ik zou graag horen wat ik het best zou kunnen doen.

Alvast bedankt,

Als sprake is van achterstallig loon, zou uw werkgever moeten worden gesommeerd om dit alsnog binnen redelijke termijn te betalen. Tevens kan aanspraak worden gemaakt op wettelijke vertragingsvergoeding en wettelijke rente. Indien uw werkgever te laat heeft aangezegd dat de arbeidsovereenkomst niet zou worden verlengd, kan een aanzegvergoeding worden gevorderd. Hierbij is een korte wettelijke vervaltermijn van toepassing, waarbinnen zo nodig een procedure moet worden gestart (anders is het recht op de aanzegvergoeding vervallen). Als u wilt overleggen ben ik telefonisch bereikbaar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ten eerste, bedankt voor u reactie! Ik heb echter nog een vraag:
Mijn werkgever reageert niet op mijn verzoek de achterstallige loon te betalen. Hoe kan ik dat het beste afdwingen


Afdwingen zou via een gerechtelijke procedure kunnen. Indien u een positief (veroordelend) vonnis hebt, zou u, indien de werkgever blijft weigeren, zelfs executiemaatregelen kunnen treffen (bijvoorbeeld beslag leggen).

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag