Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Consumentenrecht als garantie verlopen is

Ik heb in juni 2020 een iPhone 11 plus gekocht bij aMac. Dit was een open box model met €100 korting op de nieuwprijs (€1160). Deze ging in december 2020 kapot, waarna ik een compleet nieuw toestel uit de verzekering heb ontvangen. Nu is in februari 2022, 1 jaar en 1,5 maand na het nieuwe toestel te hebben gekregen, mijn telefoon kapot. In de aMac store is door testen op het toestel vastgesteld dat het om een software fout gaat, de netwerkantenne kan geen verbinding maken met de simkaart waardoor ik niet kan bellen, sms’en en mobiel netwerk kan gebruiken. Nu is mijn vraag of ik via consumentenrecht wetgeving, zoals vastgelegd in het BW, een manier kan vinden om de kosten voor de vervanging van het kapotte toestel kan terugkrijgen oid. Helaas is de garantie 2 a 3 maanden geleden verlopen. Ik ben overigens naar de Apple Store zelf gegaan, dus buiten aMac om, en daar gaven ze mij het advies om me te beroepen op het consumentenrecht omdat het in hen optiek niet mocht gebeuren dat deze fout zich voordoet op zo’n nieuw toestel.

Ik hoor graag van jullie!

Ook op het nieuw ontvangen toestel geldt dat u mag verwachten dat deze overeenkomt met gerechtvaardigde verwachtingen die u op grond van de koopovereenkomst ( ruim begrip) mocht hebben. U zal zich dus moeten beroepen op het feit dat er een gebrek aan kleeft dat er al was ten tijde van de koop / levering. Hoewel de wettelijke garantie is verlopen
( omdraaien bewijslast zes maanden) maakt dat uw betoog niet anders. U hebt recht op product dat aan uw verwachtingen voldoet ook gelet op de prijs/kwaliteit verhouding. U kunt herstel dan een gelijksoortige vervanging dan ontbinding vorderen. Uw eerste aanspreekpunt is de verkoper.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag