Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Conflict met aannemer over onterecht gestuurde factuur

Aannemer stuurt na annulering opdracht (halverwege) een hoge na factuur met onterecht geclaimde werkzaamheden. In uitvoerige e-mail correspondentie is de factuur door mij betwist en om onderbouwing gevraagd. Daar is niet op gereageerd en na een aanmaning 7 dagen geleden stuurt een advocatenkantoor mij nu een brief waar 15% extra kosten wordt geëist en de gang naar de rechter wordt geopperd bij niet betalen. Graag advies hoe ik juridisch sta en hoe te reageren.

Goedemiddag,

Vervelende situatie waar u in verkeert. Aangezien de informatie niet volledig is, kan geen advies worden uitgebracht in uw specifieke situatie. Zo is het niet duidelijk wie de opdracht heeft geannuleerd of wat de reden van annulering is geweest, wat er onderling is overeengekomen in een overeenkomst en of er algemene voorwaarden gelden. U geeft ook aan dat halverwege de verbouwing de opdracht is geannuleerd. Heeft de aannemer zijn werk tot dan toe goed uitgevoerd, etc. Al deze punten zijn van belang om een degelijk advies te kunnen uitbrengen. In zijn algemeenheid geldt het volgende:

Een dergelijke overeenkomst kan worden gezien als een aannemingsovereenkomst. Een dergelijke overeenkomst kan worden opgezegd of ontbonden. De gevolgen van deze twee wettelijke mogelijkheden om een overeenkomst te beëindigen, lopen aardig uiteen. Zo kunt u bij opzegging van de overeenkomst gehouden worden om de misgelopen winst van de aannemer te betalen. Bij ontbinding betaalt u (kort gezegd) alleen voor reeds uitgevoerde werkzaamheden.

In geval de wederpartij u schriftelijk heeft gesommeerd te betalen, is het in ieder geval raadzaam te reageren. Juridische ondersteuning is in zulke gevallen aan te raden, aangezien de afwikkeling van een dergelijk conflict complex kan zijn. Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag