Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Concurrentiebeding in huidig arbeidscontract?

Enkele jaren geleden heb ik een arbeidsconflict gehad met het overstappen naar een concurrente aannemer binnen mijn huidige gemeente. Dit is opgelopen tot een rechtszaak welk ik verloren heb, omdat de nadelen van mijn (nog steeds huidige werkgever) zwaarder wogen dan mijn voordelen. Nu wil ik de bouw en daarmee het bedrijf verlaten (plezier en groeikansen verloren) en bij Defensie in dienst treden op een nieuw ontstane functie in het - bouwkundig - begeleiden van defensiegebruikers m.b.t. nieuwbouw en verbouw van hun huisvesting. Standplaats hierin is ook Den Helder. Echter in mijn huidige contract is aangegeven dat:
"De werknemer zal zonder schriftelijke toestemming van de werkgever gedurende de arbeidsovereenkomst en na het einde hiervan gedurende een tijdvak van één jaar niet in enigerlei vorm een zaak gelijk, gelijksoortig of aanverwant aan het bedrijf van werkgever vestigen, drijven of doen mede drijven, hetzij direct hetzij indirect, als ook financieel in welke vorm dan ook bij een dergelijke zaak belang hebben, daarin of daarvoor op enigerlei wijze werkzaam zijn, al dan niet in dienstbetrekking hetzij tegen vergoeding hetzij om niet, of daarin aandeel hebben binnen de gemeente Den Helder waar werkgever gevestigd is."

Zal dit jullie inziens gaan botsen met mijn nieuwe functie bij Defensie (met dus standplaats Den Helder)? En zo ja, hoe groot schatten jullie de kans in dat dit voor een rechter stand houdt?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag