Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Compensatie schade huur

De verhuurder heeft compensatie als vergoeding gegeven voor het niet kunnen wonen in het Souterrain door de waterlekkage. De waterlekkage had tot gevolgen, dat mijn kamer 5 weken niet leefbaar was. De gehele woning wordt gehuurd door 2 woningdelers, voor een tijdelijke periode van 2 jaar. De compensatie was totaal 1125 voor de 5 weken. De huur delen we en is 750 pp. We zijn samen met een voorstel overeengekomen voor de compensatie.

De verhuurder heeft de compensatie gegeven op basis van verminderd huurgenot voor de woonruimte als een geheel. Omdat het niet daadwerkelijk aan de verhuurder is om te bepalen wie het minste huurgenot heeft gehad, is dat ook een moeilijk onderwerp tussen de woningdelers.
We zijn in gesprek gegaan om een voor beiden een redelijke verdeling te komen, dat heeft tijd gekost. Mijn medehuurder heeft uiteindelijk een deel van haar huur ingehouden, om op die manier haar deel van de compensatie opgeëist, waar geen gezamenlijke overeenstemming over was gekomen onderling.

Ik ben namelijk van mening dat ik recht heb op een groter gedeelte van de compensatie, omdat ik alle overlast en ongemak heb ervaren en de andere persoon alle ruimtes kon gebruiken en normaal kon wonen in haar kamer.

Ik zou graag advies willen of ik hierin juridische stappen kan zetten, want het voelt heel onrechtvaardig en onacceptabel hoe het is gelopen.

Als ik het goed begrijp, is het een aangelegenheid tussen de woningdelers/medehuurders; de verhuurder staat er derhalve buiten. Als ik het goed begrijp zijn jullie het met de verhuurder eens over de compensatie. Hoe jullie de compensatie verdelen moeten jullie dan ook onderling regelen. Als de medehuurder reeds een deel geclaimd heeft door een korting op haar huur toe te passen, en dit afwijkt van jullie onderlinge verdeling, dan zal in de onderlinge verstandhouding tussen de medehuurders dit verrekend moeten worden. Uiteraard is het redelijk dat de medehuurder die de meeste last van de waterschade heeft gehad het grootste gedeelte van de compensatie ontvangt. Als jullie daar onderling niet uitkomen, is een gang naar de rechter uiteraard een mogelijkheid maar de kosten daarvan kunnen hoger zijn dan het bedrag van de compensatie, zodat jullie het best deze aangelegenheid in onderling overleg regelen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag