Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Compensatie onnodig lang betalen kookgasaansluiting?

Ik woon in een studio. Toen ik hier kwam wonen in 2016 was ik verplicht om een contract voor de kookgasaansluiting af te laten sluiten.
Ook al ging ik elektrisch koken, er moest in elk geval betaald worden voor de aansluiting. Die mocht ik ook niet zo maar laten verwijderen.
In de jaren erna gingen verschillende verhalen de ronde op onze facebookgroep met medebewoners. Er was onduidelijkheid over het hoe en waarom en de een leek wel te moeten betalen voor de aansluiting en de ander niet. De een leek de aansluiting wel te mogen weghalen en de ander niet.
In 2018 heb ik erachteraan gemaild en werd mij verzekerd dat het niet de bedoeling was dat ik de aansluiting hiervoor zou laten verwijderen.
Zo'n drie/vier maanden geleden heb ik weer gemaild ook met het oog op het feit dat nieuwbouwwoningen gasloos moeten worden. Toen werd ik erop gewezen dat ik het wel mocht laten verwijderen en hoe ik dit traject kon starten. Ik heb nagevraagd hoe lang ze dit al hanteren en na meermaals per mail vragen hierover te stellen krijg ik nog altijd geen antwoord op deze vraag.
Naar mijn mening heb ik dus jarenlang onnodig betaald voor mijn aansluiting. Zo'n 20,- à 30,- in de maand.
Ik vroeg mij af of ik met terugwerkende kracht dat geld zou kunnen terugvorderen of een compensatie zou kunnen krijgen?
Ik weet alleen niet zo goed hoe.
De woningbouw reageert dus niet meer. Via de bewonersraad krijg ik ook geen gehoor.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag