Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Claim gerechtvaardigd?

Mijn zoon heeft een relatie gehad met een Belgisch meisje. In de zomer van 2022 is dat uit geraakt. Ze hebben een flinke discussie in haar auto gehad. Ze claimt dat er schade aan haar auto is ontstaan en dat ze na het incident een tijd arbeidsongeschikt is geweest en psychische hulp nodig had. Er is in 2022 aangifte gedaan en mijn zoon is daarvoor gehoord door de politie. Hij heeft zich beroept op zijn zwijgrecht en er is verder geen bewijsmateriaal aangeleverd.
Nu hebben we een brief van haar advocaat gekregen met een claim van € 2700,- voor de geleden schade. Kunnen zij dat zomaar doen? Wat moeten wij doen?

Goedemiddag,

Vervelende situatie waar uw zoon in verkeert.
Op basis van uw casus ga ik ervan uit dat Nederlands recht van toepassing is.

In principe staat een strafrechtelijke aansprakelijkheid los van een civiele aansprakelijkheid. Met andere woorden: ook al komt er geen strafzaak, kan het zijn dat uw zoon civielrechtelijk aangesproken wordt, hetgeen kennelijk is gebeurd. De actie van de advocaat is dus zeker mogelijk. Het is wel aan de advocaat om aan te tonen dat uw zoon schade/letsel heeft veroorzaakt. Dit is niet altijd eenvoudig. In geval uw zoon het niet eens is met deze vordering op hem, is het zinvol om op een passende wijze hierop te reageren. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag