Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Carport omgeving vergunning?

Ik heb een vooronderzoek aangevraagd (gemeente Barneveld) voor het bouwen van een carport. Deze komt naast het huis (hoekhuis). Aan het huis staat een garage, en daartegen wil ik een carport bouwen. Dat is grenzend aan openbaar toegankelijk gebied. De stedenbouwkundige wil hier niet aan meewerken. Ik heb foto’s met adres gestuurd van vergelijkbare situatie. Carport die grenzen aan openbaar toegankelijk gebied. Het antwoord was, dit weet ik niet en ga ik geen uitspraken hier over doen.
Ik heb dan ook aangevoerd gelijke monniken gelijke kappen.
Wat kan ik nu nog verder doen?
Ik woon in een dorp

Beste,

Als de stedenbouwkundige van de gemeente Barneveld niet bereid is om mee te werken aan het bouwen van de carport naast uw huis, ondanks het tonen van vergelijkbare situaties, zijn er enkele stappen die u kunt overwegen:

1. Informeer naar de specifieke redenen: Vraag de stedenbouwkundige om specifieke redenen waarom hij/zij niet wil meewerken aan uw verzoek. Dit kan u helpen begrijpen waarom ze het afwijzen en biedt mogelijk aanknopingspunten voor verdere acties, zoals het opstellen van een bezwaarschrift.

2. Raadpleeg het bestemmingsplan: Controleer het bestemmingsplan van uw dorp en bekijk of er specifieke regels zijn met betrekking tot het bouwen van carports naast hoekhuizen of grenzend aan openbaar toegankelijk gebied. Als uw project binnen de regels van het bestemmingsplan past, kunt u dit benadrukken en uw zaak opnieuw presenteren.

Mocht u nog verdere vragen hebben kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen via: info@dutchlawadvice.com

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag