Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Carnavalsvereniging: kunnen wij een familie toegang weigeren?

Ik ben bestuurslid van een carnavalsvereniging met een eigen gebouw waar wij feesten organiseren. 12 jaar geleden is er na afloop van een feestavond ruzie geweest. hierbij zijn bedreigingen geuit en heeft het toenmalig bestuur het besluit genomen om de familie ( die bedreigde) voorgoed de toegang tot het pand te ontzeggen. Dit is mondeling gebeurd en zij hebben zich hier ook al die tijd aan gehouden, tot nu. Zij eisen weer toegang tot het pand om weer een feestavond mee te maken, en dreigen met een proces. Mijn vraag is : wat voor rechten hebben wij nu nog om deze familie niet toe te laten.

Omdat ik beperkt over informatie beschik is het antwoord enigszins algemeen.

Iemand kan een weigeringsbesluit aanvechten als hij/zij het er niet mee eens is. Een rechter kan dan beoordelen of er een goede reden voor de weigering is en of redelijk is gezien de belangen van beide partijen.

U geeft aan dat het om een bedreiging van 12 jaar geleden gaat, dat deze niet op papier staat en dat het om een permanente weigering gaat.

Als u van mening bent dat de belangen van de vereniging nog steeds zwaarder wegen dan die van de familie en dat er nog steeds redelijke gronden zijn om de familie te weigeren (bedreigingen/vervelend gedrag) zou u een nieuw weigeringsbesluit op papier kunnen stellen. Met een 12 jaar oud besluit dat niet op papier staat zou het in een procedure moeilijk kunnen worden.

Stel u ook de vraag (dit zal een rechter ook doen) of de situatie nog steeds dusdanig is dat de familie na 12 jaar niet nog een kans zou kunnen krijgen.

Desgewenst kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag