Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Caravan verkocht via marktplaats: ben ik verplicht om schade op mij te nemen?

Wij hebben onze caravan verkocht via marktplaats. Nou krijgen wij van de kopers het bericht dat er voor €1000 schade aan de caravan zit. Volgens hun zit er vocht schade achter de folie. Het hout achter de folie heeft hierdoor geen stevigheid meer en moet vervangen worden.
Bij de koop heeft mw de caravan helemaal bekeken en mij gevraagd naar de “geplooide” folie. Ik heb aangegeven dat wij nooit waterschade hebben gehad en dat de folie krimpt en uitzet met warmte. De schade die ons bekend was hebben we netjes gemeld. (Knop van koelkast, dakraam zelf vervangen en oude banden). Verder hebben wij naar alle eerlijkheid gehandeld. Ben ik verplicht om de schade op mij te nemen?

Nee, koper had zelf beter onderzoek uit kunnen voeren bij de koop van een oude tweede hands caravan. Koper moet bewijzen dat u bewust de informatie hebt achtergehouden. U kunt natuurlijk ook proberen er samen uit te komen meer uit coulance. Wat was de prijs?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De caravan is ruim 30 jaar oud en 4 jaar in ons bezit geweest. Volgens de koper zegt een erkend Bovag bedrijf dat wij van de lekkage af moesten weten omdat er gekit is. Wij hebben nooit iets gekit en ook geen lekkage gehad. Misschien de vorige eigenaar. We hebben de caravan voor €2500 verkocht. Inclusief voortent, twee luifels en allerlei extra storm stangen.


Ja nou, inderdaad kan de vorige verkoper hebben gekit en dan beroept u zich uiteindelijk op wederzijds dwalen mbt het gebrek. Dat is wat er naar mijn idee maximaal zou kunnen volgen, de verdeling van de schade in evenredigheid.
Minimaal niets. Dat moet uw uitgangspunt zijn want het is een oude caravan en daar kun je dit soort gebreken wel verwachten. Er is een onderzoeksplicht. Ik zou de schadevordering voor u juridisch zo kunnen opbouwen dat u in eerste instantie niets heeft te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben blij dat we niets verplicht zijn. Ik heb er al een paar dagen buikpijn van. Zeker omdat wij niets van het “gebrek” afwisten. Ik heb nog geen vraag gehad van de koper over iets terug betalen, maar wilde vast voorbereid zijn. Ik zal ze nu op een nette manier een bericht sturen dat wij van niets wisten en dat wij informatie hebben opgevraagd over of wij hier verantwoordelijk voor zijn. Mochten ze hiermee tevreden zijn dan is het klaar. Mochten ze toch geld willen dan lijkt het mij redelijk om bv 1/3 van maximaal €1000 te betalen na het laten zien van de rekening. Ik blijf het ook wel heel vervelend vinden. Handel ik het op deze manier dan netjes af?


Ja hoor zeker, maar wacht even af hoe de vordering wordt vorm gegeven. Als koper een rechtsbijstandverzekeraar inschakelt kunt u zelf beter ook een eerste schrijven juridisch laten opmaken zodat het verhaal aan uw zijde ook langer stand kan houden. Neem dan in dat geval contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag