Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Camper terug na schade veroorzaakt door koper?

Twee weken geleden onze (30 jaar oude) camper verkocht, via marktplaats. We hebben de koper gezegd dat zij deze altijd schuin (achterwiel op steen) weg moeten zetten in verband met het dak wat een soort kuip is, zodat het water er altijd af kan lopen. Wij hebben hen gemeld dat de mensen waar wij hem van gekocht hebben een lekkage verholpen hebben (dit was ook te zien in de kastjes). Zij zeggen nu dat er schimmel in de kastjes te zien is (wat al was toen zij hem kochten en zij hebben toen alle kastjes open gehad).
Nu bellen zij gisteren op dat de camper lek is en hebben zij filmpjes gestuurd met water wat klotsend via dakraam binnenkomt.
Wij hebben de camper altijd buiten op onze oprit gehad en weten dat als we hem niet schuin weg zetten dat er water op het dak blijft staan. Vandaar onze tip aan hen.
De filmpjes van hen laten zien dat er zoveel water binnen gekomen is en dat alles nu zeiknat is. En deze hoeveelheid water kan alleen op het dak staan als je hem niet schuin weg zet, want dan kan het water niet weg. Ze laten ook een foto zien waarop te zien is dat de camper op stenen staat, maar dit kan ook achteraf gedaan zijn.
Nu willen zij hun geld terug wat wij kunnen begrijpen, maar ik vind dat deze schade door hen veroorzaakt wel vergoed moet worden. De camper was helemaal in orde en helemaal droog toen we hem verkochten. Nu zit er water in de wanden, in het plafond, de dozen van de zonnepanelen zijn nat, het matras is nat (wat te zien is op filmpjes). Zij zeggen morgen alleen langs te komen om het aankoopbedrag op te halen en de camper terug te brengen.

Wat te doen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag