Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Camerabeelden op mijn werk

Onlangs is er verbouwd op mijn werk en er is een nieuw camerasysteem geïnstalleerd. Er hangen nu overal camera's. Niet alleen op de plekken waar gasten komen, maar ook bijvoorbeeld in onze personeelsruimte. Nu is gebleken dat onze leidinggevende deze beelden ook live op zijn telefoon/thuis kan bekijken. Vandaag heeft een collega van ons gewaarschuwd, omdat onze leidinggevende hem iets vroeg over wat deed in personeelsruimte waar hij op dat moment alleen was. Onze leidinggevende was op dit moment ook niet aanwezig op werk. Hij kon dit dus alleen weten door de camerabeelden te bekijken. Voor de verbouwing is er ook een andere leidinggevende geweest die van te voren al had vermeld dat ze de camerabeelden terug zouden kijken om het personeel te controleren.

Mijn hierbij is dan ook of mijn leidinggevende zomaar te allentijden live camerabeelden mag bekijken of camerabeelden zonder reden terug mag kijken.

Nee, dit mag niet zo maar. Er moeten allerlei waarborgen ingebouwd worden, zoals overleg met de OR/PVT. Ook moet duidelijk zien wie wanneer de beelden mag bekijken. Ik zou dus met de werkgever in discussie gaan om een goede regeling af te spreken. Weigert de werkgever, ga dan naar een gespeialiseerd advocaat (arbeidsrecht/privacyrecht). Dit is te complex voor iemand die niet gespecialiseerd is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag