Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Camera gebruik en de distributie daarvan door piloot

Ik ben werkzaam als piloot bij een buitenlandse internationale luchtvaartmaatschappij met als thuis basis Hong Kong (China). Mijn vraag gaat over camera gebruik in Nederland en de distributie daarvan.

Allereerst hartelijk dank voor uw genomen tijd om mijn vraag te beantwoorden.

Vanuit Hong Kong vliegen we de hele wereld over en dankzij Corona gelden er hele strenge quarantaine beperkingen in Hong Kong. Zo ga je bij terugkomst in Hong Kong 2 weken verplicht in quarantaine in een overheidsinrichting. Vreselijk natuurlijk maar we moeten er het beste van maken, en om mijn baan te behouden houdt ik me zoveel mogelijk aan de regels.

Ook zijn er door de Hong Kongse overheid strenge regels aan mijn werkgever opgelegd om piloten en cabine bemanning niet hun hotel kamer uit te laten gaan (om zo het risico op corona te minimaliseren), zelfs niet om te luchten. Je zit dus als het ware opgesloten in je hotel kamer, dit kunnen soms meerdere dagen zijn, en ook bij terugkomst in Hong Kong ga je weer in quarantaine.

In Nederland zitten we tijdens onze layover in het Novotel hotel in Amsterdam.

Mijn vraag is of het desbetreffende Nederlandse hotel camera beelden mag overleggen aan mijn werkgever en/of de overheid in Hong Kong en hoe dat in zijn werking gaat? Mocht ik bijvoorbeeld de hotel kamer verlaten zonder iemand daarmee kwaad te doen?

Alvast hartelijk bedankt voor uw antwoord.

De reden dat ik dit vraag is dat er in Hong Kong een andere wet en mindset geldt dan in Nederland. Zo wordt er altijd op zoek gegaan naar een manier om iemand te straffen en zijn er onlangs 3 collega piloten ontslagen die positief op Corona zijn getest na terugkomst in Hong Kong.

Alvast vriendelijke bedankt voor de hulp.

Met vriendelijke groet,


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag