Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Buurman zaagt stukken uit de haag op de erfafscheiding, wordt boos als we vragen dit niet te doen.

We hebben een laurierhaag op de erfafscheiding staan, deze snoeien wij aan onze kant 1-2 keer per jaar, wanneer het daar de juiste tijd voor is. De buurman wil nu (blijkbaar) een schutting tegen de laurier plaatsen aan zijn kant, op zijn grond. Hij hakt daartoe flinke takken uit de haag. Wij hebben vriendelijk verzocht voorzichtig te zijn, want er vallen nu gaten in de haag. Buurman werd boos en we moesten hem met rust laten. De haag was te groot en wij snoeiden hem toch nooit (net 3 weken ervoor nog gedaan), wij wilden geen schutting dus dan deed hij het zo. Hij heeft ons echter nooit gevraagd, of we een schutting wilden. Nu een aantal weken later, terwijl de haag in bloei staat hakt hij vervolgens nog grotere stukken uit de haag. Wij hebben foto's genomen van de haag waarop de buurman mijn man aanviel, door de haag heen omdat hij niet wilde dat er foto's van hem werden genomen, waar onze zoon van 9 bij stond. Hij probeerde dus mijn man fysiek aan te vallen op ons grondgebied, hoewel hij bijzonder snel weer terug was toen mijn man daar kwaad om werd. Mijn man maakte alleen foto's van de haag, niet van hem.
Daarnaast heeft de buurman inmiddels wel meer dan de helft van zijn tuin overdekt met schuurtjes, overkappingen e.d. wat ons uitzicht niet bevordert, maar waar we vooralsnog niet moeilijk over hebben gedaan. De laatste overkapping dateert van het afgelopen jaar en komt tot de erfgrens en is ter hoogte van het huis 250 cm hoog.

De helft van de oppervlakte van de tuin is bebouwbaar, uw buurman heeft het wettelijke recht van u de oprichting van een scheidsmuur te eisen op de erfgrens. Een haag wordt niet als erfafscheiding aangemerkt. U zult dus toch samen tot een oplossing moeten kunnen komen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag