Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Buurman verlegt zonder overleg het overpad

3 jaar geleden heeft mijn buurman zonder overleg het overpad verplaatst toen ik op vakantie was, na tussen komst van een jurist is er een overeenstemmingverklaring ondertekend die hij nu weer schend door weer het overpad te verleggen.
Mag dat zomaar zonder overleg?

Nee dat mag zeker niet zomaar , wie verleent het recht van overpad of geeft u over en weer elkaar dat recht? De eigenaar van een heersend erf mag een andere deel aanwijzen voor het gebruik onder bepaalde voorwaarden. Maar als u allebei rechten verleent kan dat zeker niet zomaar. Ik kan u verder op weg helpen bijvoorbeeld door een verbod of gebod het pad weer te weerleggen zoals het was en eventueel een rechtszaak. Neemt u dan contact met mij op via mijn website email formulier?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn buurman is de eigenaar van het overpad en ik moet er over heen om naar de achtertuin te komen met mijn fiets of container. Nu voor de derde keer wil hij om privacy redenen weer het overpad verleggen ongeveer 15 meter naar achteren, de vorige keer heeft een advocaat een vaststelling overeenkomst opgesteld en die wil hij nu alweer verbreken mag dat zomaar zonder overleg met mij. Hij zegt mijn tuin en ik bepaal waar en hoe.


Dat is niet zo maar het geval. Bovendien heeft u samen het conflict beslecht in een vaststellingsovereenkomst, waarvan ik de inhoud niet ken. U mag die echter wel mij laten beoordelen kosteloos. Daarna kan ik gericht advies geven of een voorstel doen. In ieder geval moet de verplaatsing zonder vermindering van het genot gaan en op kosten van de eigenaar van het dienend erf. ( per abuis boven genoemd heersend, dat klopt dus niet)

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag