Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Buurman sommeren verwijderen schuur van mijn grond?

Wij hebben het huis aan de van de Steen van Ommerenstraat 1 te Nijkerk gekocht op 01-12-21
H. heeft de schuur die er nu staat in 2006 gebouwd.
De schuur en de daarop aansluitende schutting staat tot 1 meter over de erfgrens ons perceel op.
Wij hebben voorgesteld dat wij recht van overpad kregen op het pad dat nummer 3 en 5 delen in ruil met de grond waar nu hun schuur op staat en de rioolaansluiting van hun gehele achtertuin die nu op ons riool zit aangesloten. Dit wilde H. onder geen beding.
Zodoende is er afgesproken met H. op 18 juli 2022 dat hij zijn spullen vóór 1 januari 2023 zou verwijderen van onze grond.
Op 10-12-22 hebben we een Whatsapp gestuurd naar Luuk H. om te vragen of hij dit jaar nog ging beginnen met zijn belofte na te komen, zijn reactie hierop was dat hij al 7 weken in de ziektewet zat en het niet ging redden en dat hij geen datum kon aangeven wanneer het wel gereed is.

Wat wij graag willen:

Wij willen dat de familie H. zo snel mogelijk de spullen van ons terrein verwijderd, zodat wij onze tuin kunnen afronden. Desnoods met een dwangsom.
Wij willen recht van overpad op het pad die nu tussen ons en nummer 3 en 5 zit omdat de oude eigenaar hier al vanaf 1991 gebruik van heeft gemaakt. En zodoende waren wij in de veronderstelling dat wij hier ook recht op hadden.
Ook parkeert Luuk H. regelmatig in de steeg tussen ons in. Dit mag volgens mij ook niet en hier wil ik dus ook een stop op.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag