Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Buurman eist verwijdering Hedera?

Mijn ouders hebben op ca. 50 centimeter van de erfgrens een houten schutting staan waarop Hedera groeit. Deze schutting met klimop is ongeveer 30 jaar geleden geplaatst. Niet eerder dan mei 2023 is meneer begonnen met klagen over de Hedera.
De buurman heeft twee brieven gestuurd in mei 2023 en juni 2023, maar nooit mondeling overlegd of aangegeven dat hij schade heeft aan de fundering van de garage, die op 50 centimeter van deze schutting staat. Meneer geeft aan dat de Hedera de fundering van deze garage aantast. Hij beroept zich op de artikelen 5.42, 5.44 en 6.162.

Mijns inziens hebben mijn ouders voldaan aan:
- het plaatsen van de Hedera op 50 centimeter van de erfgrens én
- is hier sprake van verjaring.
- daarnaast kunnen de wortels van de Hedera zijn fundering niet aantasten, omdat de fundering hoger ligt dan de groeiende wortels.

Mijn vader woont 75 jaar in deze woning en heeft een kwetsbare gezondheid. Wij verwijten de buurman, die er niet zelf woont maar een huisjesmelker is misbruik te willen maken van de situatie en dit over de rug van mijn ouders. Hij wil geld krijgen omdat hij de slechte staat van onderhoud van de garage op mijn ouders wil verhalen. Wat raadt u ons aan om te doen? Meneer geeft aan een rechtszaak te willen aanspannen. Is het verstandig om daarop te wachten?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag