Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Buren meebetalen aan schoorsteen?

Wij hebben een gezamenlijke schoorsteen met onze buren, die precies in het midden tussen onze huizen staat. Omdat we al een hele tijd lekkage vd schoorsteen hebben, en al meerdere dingen hebben geprobeerd zoals lood anders leggen, nieuw voegen etc. maar niks heeft geholpen, is ons laatste redmiddel, de schoorsteen laten verwijderen. Dat hebben al veel andere bewoners gedaan, want ze hebben bijna allemaal lekkage op zolder. En na het verwijderen niet meer. Onze buren hebben wel lekkage gehad, maar momenteel niet. Dus van hun hoeft hij er niet af. Maar wij hebben weinig keus, dus hij moet er echt af. Nu is mijn vraag, zijn de buren verplicht om mee te betalen? Ik hoor het graag. Het is overigens een rijtjeshuis. Alvast bedankt
Groetjes

Ik denk dat het verstandig is dat u voordat u afbraak gaat afdwingen op beider kosten u een lekdetectie laat uitvoeren om zeker te zijn waar precies de oorzaak van de lekkage is, en of dit wordt veroorzaakt door de (ouderdom van van de) schoorsteen. U kunt samen afspraken maken over hoe u de kosten van het onderzoek verdeeld bijvoorbeeld op basis van gelijk, evenredig, op basis van ongelijk enz.

Beoordeel dit antwoord:

Een schoorsteen welke in het midden staat en door beide buren gebruikt is doorgaans mandelig . Mogelijk staat er in uw akte beschreven wat de rechten en plichten zijn, maar dat is meestal verdeling van de lasten naar evenredigheid en samen beslissen over de staat, werkzaamheden en /of verwijdering. Natuurlijk kan het dan zo zijn dat een partij zijn verplichtingen niet is nagekomen en aansprakelijk gesteld moet worden voor de schade daardoor ontstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag