Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Buren maken bezwaar tegen mijn zonnescherm

Ik heb een zonnescherm laten plaatsen in de voortuin van mijn huis. ik heb mijn buren hierover geinformeerd en zij hebben niet aangegeven het hier niet mee eens te zijn en waren op de hoogte van onze plannen. De situatie is dat een deel van mijn voortuin wat wij als terras hebben ingericht 1.30 meter voor de gevel van de buren is maar wel mijn grond is, deze situatie is in de hele straat zo. Nu het zonnescherm geplaatst is vinden mijn buren dit niet mooi en maken bezwaar dat er een bevestigingsbeugel aan hun gevel is bevestigt is en dat ze daar geen toestemming voor hebben gegeven en willen dat ik het scherm van 3500 euro verwijder.
Ik heb aangegeven dat ik het scherm niet zal verwijderen en dat ik rekening zal houden dat als we geen gebruik maken van het terras het scherm niet uit laten staan in eerste instantie waren ze hier mee akkoord maar willen hierop terug komen. In principe gaat het natuurlijk niet om de bevestiging maar om het fijt dat ze het scherm niet mooi vinden. Mijn vraag of zij in hun recht staan om de bevestiging van hun gevel te laten verwijderen zodat ik in de hoek een paal moet laten zetten. Het scherm hangt 10 cm verwijdert van de gevel i.v.m. de regenpijp alleen de bevestiginsbeugel is aan de gevel bevestigd. Gaarne zie ik uw reactie.

Uw buren hebben gelijk dat hen toestemming had moeten worden gevraagd voor het bevestigen van de beugel, daar staat hun intolerante gedrag tegenover dat zij dan maar verwijdering vorderen. Nu deze eis zal ook geen stand houden in een rechtszaal. Buren moeten redelijk met elkaar omgaan en absoluut op je recht staan is niet altijd met belang.
( zoals nu het geval).

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag