Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Buren blijven om geld vragen voor geleverd werk.

Ik ben sinds 2 jaar verhuisd en wilde het een en ander aan mijn tuin laten doen. Ik zag dat de buurman goed was in het plaatsen van tuinhekken bij zijn eigen tuin en vroeg hem of hij dat ook bij mij kon doen. Ik gaf hem aan wat mijn budget is en hij zou zich binnen het budget houden. Hij kwam met een heel verhaal dat het uiteindelijk duurder is geworden. Zijn vrouw heeft hem meegeholpen met het plaatsen van mijn tuinhek en bij het zien daarvan ben ik akkoord gegaan met het hogere bedrag. Het raakte mij ontzettend te zien hoe zij aan het helpen was. Daarna vroeg ik de buurman of hij ook mijn achterpoort van de tuin zou kunnen maken. Na een heleboel brieven op en neer is het eindelijk gelukt en heb ik zijn gevraagde bedrag betaald, wat ook weer duurder uitkwam. Nu zou ik alleen nog voor de arbeidskosten wat geven. Zoals de buurman zelf zei mocht ik dat zelf bepalen wanneer en hoeveel. Helaas blijven hij en zijn vrouw mij continu brieven sturen in de brievenbus, dat zij in geldnood zitten en familie problemen hebben en of ik direct geld in een enveloppe in hun brievenbus wil doen. Ik heb nu spijt dat ik de buurman gevraagd had om me te helpen met mijn poort, want het lijkt alsof ik er nu niet van af kom. Ze blijven pushen met geld et cetera. Ik werk keihard om mijn huur en alle onkosten te betalen en heb ze ook verteld dat ik schulden heb. Maar blijkbaar dringt het niet genoeg door. Ik weet me geen raad wat ik nu moet doen. Toch geld geven met als boodschap dat dit de laatste keer is of iets anders?

Juridisch gezien, als er geen expliciete overeenkomst is dat je hen nog meer geld schuldig bent na het uitvoeren van de werkzaamheden, ben je niet verplicht om verder te betalen. Het kan handig zijn om te documenteren wat er besproken en afgesproken is, zoals betalingsvoorwaarden, omstandigheden, enzovoort. Dit dient als bewijs in het geval dit verder escaleert.

Op persoonlijk vlak is het ongemakkelijk omdat het om buren gaat. Je zou kunnen overwegen om een gesprek met hen aan te gaan en uit te leggen dat je financieel ook krap zit en niet in de positie bent om hen verder financieel te ondersteunen. Het is begrijpelijk dat je hen wilt helpen, vooral omdat ze je met je tuin hebben geholpen, maar het lijkt erop dat dit ook over je eigen financiƫle grenzen heengaat.

Het lijkt ook verstandig om juridisch advies in te winnen om zeker te zijn van je rechten en plichten in deze situatie. Hoewel je niet verplicht bent om verder te betalen, kan het helpen om een expert je opties te laten uitleggen, alleen maar om veilig te zijn.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag