Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Buren beperken vrij uitzicht?

Wij wonen in een woonboot. Nu hebben de buren naast hun ark boomstammen in het water laten slaan, recht voor ons grote raam. Nu gaan er spontaan allerlei planten maar ook bomen op groeien, inmiddels is de situatie al een paar jaar zo en wordt ons vrije uitzicht belemmerd.
Wij hebben gevraagd om het weg te halen of in ieder geval te snoeien. De buren doen niets en vinden het fijn dat deze ‘tuin’ is ontstaan.
Onze ligplaats huren wij van de provincie Noord-Holland, zoals onze buren. De provincie gevraagd wat onze rechten zijn. Zij zeiden dat wij er zelf met de buren uit moeten komen.
Maar die zijn niet voor rede vatbaar. Hebben wij recht op vrij uitzicht? Of moeten wij tolereren dat onze buren deze ‘tuin’ mogen laten woekeren. Wij denken dat het water voor ons raam, inmiddels met boompalen en ‘tuin’ van niemand is. En dat wij recht hebben om te snoeien voor weer een vrij uitzicht. Mijn man woont 47 jaar op deze plek. Nu sinds een aantal jaren met beperkt uitzicht. Mogen onze buren dit in standhouden?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag