Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Brutale buren! Wat is hier onrechtmatig aan en valt hier over schade te spreken ?

Mijn buren , vrijstaand huis, hebben zonder enig overleg of toestemming een schuur/overkapping geplaatst met een verbindingswand en daarin toegangsdeur vast aan de zijkant van hun huis , en verbonden met mijn huis .Deze wand van houtdelen loopt naar de hoek van mijn huis ( voorheen garage ) en het bovenste houtdeel is om mijn goot heen uitgezaagd en tegen mijn mijn muur geplaatst.
Vervolgens is alles van een constructie met een dak voorzien, en loopt langs de gehele zijkant van mijn huis tegen de goot en de daklijst zelfs een stukje boven mijn goot . Mijn goot is praktisch niet meer zichtbaar omdat de buitenrand van de onderzijde van de daklijst ook folie heeft ,en dat allemaal boven mijn goot hangt. Bij extreem weer vrees ik waterschade.
Ook de houten onderdelen van mijn goot zijn door de buren verwijderd van mijn huis, anders hadden ze dit op deze manier niet kunnen plaatsen.
Het aanzicht van het buurhuis (vrijstaand ) en mijn huis, ( helft van dubbel ) lijkt nu op geschakelde huizen !
Ook mijn daklijn is onderbroken door de hoogte van de schuur.
Ik heb getracht overleg maar niet gelukt.

U moet uw buren sommeren tot afbraak want zij hebben geen enkel recht om aan te bouwen tegen uw huis, tenzij er in de akte van u en hen iets over staat beschreven. U mag ook eisen dat zij tegen vergoeding de aanbouw mogen laten staan slechts op persoonlijke gronden, dus geen zakelijk recht. Verder kan het zijn dat deze aanbouw in strijd is met bouwrecht en/of bestemmingsplan. Voor wat extra informatie of hulp mag u mij direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag