Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Bruikleenovereenkomstr verleend rond 1985 aan 17 eigenaren te Almere grond 1/3 ca 450 m2 van het totaal,van braak liggend grond tussen erfgrens en busbaan.Wij en andere waren niet op de hoogte van deze overeenkomst,Verkopers-Makelaars-Gemeente hebben ons niet verteld,dat wij de overeenkomst op nieuw moesten aanvragen.BV eigenaar naast ons is de 7de koper.weet uiteraard van niets. 2 eigenaren van het begin hebben wel deze overeenkomst Bij sommige staat het in de koopakte bruikleen bij ons niet wisten het wel mondeling.Nu brief van gemeente bij de eerste 7 eigenaren geen vergunning in gebreke gebleven,grond teruggeven of koop prijs is schappelijk,maar deze grond kan alleen maar worden onderhouden door de Gemeente.wat wij voor hun al 25 jr hebben gedaan.Zij werken niet bepaald mee , gaan wel de archieven in om besluiten etc etc de zoeken,daar er in het verleden ook wethouder bij betrokken was,Zij Wet aan onze kant geen geldende overeenkomst ,dus grond terug of kopen wij hebben deze grond 17 jr in bruikleen zonder overeenkomst.Wij zijn niet alleen fout ook alle verkopers makelaars en gemeente. Wat zijn de mogelijkheden.
Bedankt voor uw reactie.

Beste vraagsteller,
Er kan ook sprake zijn van een bruikleenovereenkomst zonder dat deze is vermeld ergens op uberhaupt op papier staat. Dan is de overeenkomst stilzwijgend aangegaan tussen partijen en rechtsopvolgers. Overeenkomsten van grondgebruik kunnen worden opgezegd met een redelijk termijn. Een beroep op verjaring zal m.i. niet kunnen slagen daar er meer gebruikers zijn en de bedoeling van partijen destijds vrij simpel te bewijzen is. Verkrijgende verjaring door bevrijding van de rechtsvordering tot ophef van een onrechtmatige toestand kan nog niet aan de orde zijn, daarvoor is de 20 jaar termijn een vereiste. Het feit dat de grond door u en de anderen is onderhouden is niet voldoende voor de aanname dat er sprake is van bezit; een houder , gebruiker, heeft immers ook een zorgplicht, al zal dit argument van onrechtmatig bezit naar mijn mening geen kans van slagen hebben. Ook het feit dat een bepaalde rechtsopvolger niet wist of heeft kunenn weten van de gebruiksovereenkomst is niet relevant als de eerste eigenaar moet hebben geweten van de overeenkomst dan zetten de anderen deze toestand voort.
Mij lijkt het redelijk dat de gemeente u de grond tegen een redelijke prijs aanbiedt, succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Dat ik ga kopen,staat vast. Echter het gaat wel om de manier waarop. Almere wil van de overeenkomsten af , ook in ons geval. Het dossier is afgestoft , daardat 2 eigenaren ruzie hebben en dat de een geklacht heeft bij de gemeente.Niemand wordt hier beter van buiten een klein fin.voordeel gemeente , maar daar staat tegen over dat zij extra onderhoud moetren gaan doen , bij die stukken grond die teruggeven worden , zeker 7 kopen niet.Bent toch wel wijzer geworden door uw reactie Vooral de tekst vanaf OOK HET FEIT etc etc.Bedankt.


Op grond van de wet Rechtsvordering via civiele weg of Wet openbaarheid van bestuur via bestuursrechtelijke wet kunt u afgifte van de relevante documenten mogelijk afdwingen.
Ik zou beslist e.e.e. uitpluizen in samenwerking met een advocaat. kunt dan samen bezien wat u zelf kan en waarop de advocaat actief wordt. Dit soort zaken zijn vaak onduidelijk totdat al het huiswerk op tefel ligt. Neem dus niet zomaar genoegen met een antwoord van de gemeente of een 3e.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag