Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


BRP-uittreksel ex nodig voor vervangende toestemming paspoort?

De ex ligt dwars over het toestemming geven voor het aanvragen van een paspoort. Deze zomervakantie willen we naar een land waar een ID kaart niet geldig is, dus moet er een paspoort komen. De ex wil nu geen toestemming verlenen tot er een papier ondertekend is dat zij het paspoort ook kan krijgen als zij een vakantie heeft waar de ID kaart niet geldig is.
Gezien de geschiedenis met de ex gaan we dat niet doen, en bereiden we nu vervangende toestemming voor.
Nu geeft de rechtbank alleen aan dat je een uittreksel uit de BRP moet hebben, van alle belanghebbenden. Maar wij hebben toch helemaal geen bevoegdheid om een uittreksel aan te vragen voor de ex? Daar moet die dan weer toestemming voor geven en als we het voor een paspoort al niet krijgen, kan je het voor het aanspannen van een rechtszaak helemaal vergeten.

Die procedure voor het verkrijgen van vervangende toestemming zal door een advocaat moeten worden gestart bij de rechtbank. De advocaat kan ook het brp opvragen van de wederpartij. Ik zou wel snel zijn met het starten van die procedure omdat de rechtbank een zaak uiteraard in moet kunnen plannen voor er gereisd zal worden. Desgewenst kan er contact opgenomen worden. Ik zou hierin kunnen bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag