Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Brief advocaat oud medebewoner/huurrecht

Mijn oud medebewoner vordert een schadebedrag van 3250 tegen mijn vanwege vermindering woongenot.
De situatie: Persoon X woonde samen met mij een een woning die ik huurde via Ymere. Persoon x en ik zijn mondeling een overeenkomst aangegaan en hebben een huurprijs van 990 afgesproken. Na een jaar wilde persoon x dat ik een contract opstelde. Dit heb ik gedaan en we hebben afgesproken dat persoon X mij 1000 euro borg betaalde omdat ik het risico liep dat hij met de noorderzon zou vertrekken. Persoon X heeft het contract nooit getekend, maar wel de helft van de borg overgemaakt.
Een week nadat hij dit had overgemaakt wilde hij het bedrag terug en beschuldigde hij mij van het vragen van een te hoge huur. (Bleek dat hij ondertussen bij Ymere navraag had gedaan of het vragen van borg was toegestaan) in de tussentijd wilde ik face to face met hem spreken, hij gaf niet thuis en gaf aan de huur voor juli niet te willen betalen vanwege dwaling mijnerzijds. Hij logeerde op dat moment bij zijn vriendin. Na een paar weken niet thuis te zijn geweest trof ik hem aan in de gang en wilde een gesprek met hem aangaan. Hierop gaf hij aan niet met mij te willen praten. De frustratie was al erg opgelopen, hij betichte mij van zaken die niet klopte en hij wilde de huur niet betalen. Hierop heb ik tegen hem geschreeuwd dat hij de huur moest betalen. Vervolgens is hij weggebleven, heeft hij in de tussentijd een andere woning gezocht, in overleg met mij is hij verhuisd en heeft hij op 9 augustus zn sleutels ingeleverd. Hij heeft juli en begin augustus geen huur betaalds, stond wel ingeschreven, zn spullen stonden in de woning en hij had sleutels. Ook gaf hij aan dat ik de borg maar moest verrekenen met de maand juli. Ik was het hier niet mee eens, maar om van hem af te zijn heb ik geschikt.
Nu, maanden later ontvang ik een brief van zn advocaat. Hij eist een schadevergoeding van 2350 voor de gemaakte kosten, omdat hij onder dwang moest verhuizen en hij gaat aangifte doen van bedreiging. Ik kan me hier niet in vinden, heb hem niet bedreigd en niet gedwongen om te verhuizen, het geschil is ontstaan omdat hij het na een jaar oneens was met de huurprijs. Ik verblijf in de veronderstelling dat hij mij nog geld moet betalen, maar toch ziet zijn advocaat een zaak in deze.
Wat kan ik het beste doen? Heeft hij een zaak? Ik ben niet van plan om te betalen, maar is het raadzaam o een advocaat in te schakelen?

Als u een brief krijgt van een advocaat of een jurist wil dat niet altijd zeggen dat de zaak ook kansrijk is. De advocaat heeft tot nu toe waarschijnlijk alleen de kant van zijn cliƫnt gehoord.

U geeft aan dat het verhaal niet klopt en dat u nog geld moet krijgen. Het is dan verstandig om juridische hulp in te schakelen. Dit hoeft niet per se een advocaat te zijn. Huurrecht zaken en zaken bij de kantonrechter tot een waarde van 25000 euro mogen ook door een jurist gedaan worden. Een jurist is in de meeste gevallen goedkoper dan een advocaat.

Zonder kennis van alle feiten kan ik alleen een algemeen antwoord geven.

In dergelijke gevallen is het verstandig te reageren op de brief. De vordering te ontkennen en aan te geven dat u een tegenvordering heeft, met daarbij de redenen. Mocht het tot een rechtszaak komen dan kunt u in die zaak ook uw tegenvordering door de rechter laten beoordelen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag